Alla inlägg under april 2009

Av Monica - 12 april 2009 08:35

Så typiskt... Vi har så mycket att göra och ska träffa massa människor och nu är jag sjuk :(

Jag har jätteont i halsen och bröstet. Vet inte om det är Vendela som smittat mig för hon är ganska rejält hostig.. Men, men vi överlever nog detta också. Ska hem till mormor och morfar idag så är jag och Vendela där så kan jag vila medans dom passar prinsessan.

Kenneth tar Axa och åker ner till huset och bygger.


Helgen har annars varit superbra!! I fredags åkte jag, Kenneth, Vendela, Thomas, Malin, Johan, Hillevi och Martin ner för att bygga. Familjen Wärmé kom förbi och tittade på vårt hus en snabbis! Det var roligt då vi tjatat på dom i nästan 2 år på att dom ska komma förbi :) Men nu vet dom vart vi bor!!


På Kvällen åkte alla hem till oss och  grillade oxfilé. Det var underbart gott som det alltid blir när vi lagar middag tillsammans :D


Lördagen spenderade jag och Vendela hemma hos mormor och morfar medan Kenneth åkte till båten och polerade den. Det börjar bli ganska bråttom för att få den iordning för det är sjösättning första helgen i maj.. 


Jag och morfar tog Vendela och hundar och gick långpromenad i det vackra vädret! Nu är det vår!! :)


På kvällen kom Thomas och Malin och vi fick en jättegod påskmiddag! Jag mådde halvrisigt hela kvällen så vi åkte hem innan 22. Och nu idag mår jag jättedåligt så det blir vila hela dagen så hoppas vi att det går över SNABBT!!


Av Monica - 9 april 2009 19:19

Vilken dag vi har haft idag :-)

Det började med att jag och Vendela sov till över halv nio! *succé* Och ni förstår ju att även Braxen sov så länge!! En superstart på dagen alltså :)


Sen packade jag in alla i bilen och åkte till öppna förskolan i Vallentuna. Det var jättemysigt och Vendela tyckte det var kul!! Dit går vi fler gånger.


Där var vi i över två timmar och lekte och fikade med nybakad rulltårta :)

Efter det åkte jag och hämtade Kenneth och stressade till systemet för att handla inför imorgon när vi ska ha lite folk ute på Herrö och sen hem på middag. 


När jag släppte av K på jobbet åkte vi och mötte Kristin (Kickan ;) ) vid ICA-stop och käkade lunch. Johan kom så småningom och när vi satt där började vi spåna så smått på ett träningsläger!!  Med största sannolikhet kommer det bli av i mitten av juni i de härliga Värmländska skogarna :)) 


Mätta och belåtna åkte vi ut till Bogesund för spår! Axa fick ett litet näringsspår som gick jättebra. 

Jag gick ett långt och svårt spår till Johan och Xs. Det var inte alls meningen att det skulle bli så men jag gick vilse.. :O Förvisso blev det ett bra spår för Xs och jag tror både hennes och Johans självförtroende steg flera grader :D

Jenny kom förbi också, jättekul att se henne igen för det var lääänge sedan nu!


Nu har vi precis ätit middag och Kenneth badar Vendela som  måste somna snart. Hon är helt slut efter dagen. När vi var vi bilarna var hon ute och gick massor så hennes små ben måste vara helt slut :)


En hel toppendag med barnet, hundar och underbara vänner!! Nu ska jag umgås med sambon lite också innan vi ska gå och lägga oss. Imorgon bär det av tidigt till Herrö för att snickra hus. Thomas, Malin, Johan, Hillevi och Martin kommer ut och hjälper oss! Kommer bli jättekul som vanligt när dom är där :))

Av Monica - 8 april 2009 07:08

Vendela och Kenneth följde med till träningen igår. 2 minuter innan vi kommer till klubben spyr Vendela upp allt hon ätit under hela dagen typ....

Stackarn! Vi fick alltså börja med att städa bilen och byta kläder på VJ.


Men, sen kom jag igång och tränade lite. Körde kontaktövningar och använde en ny strategi än tidigare. Läste en intressant artikel igår om att hunden får söka kontakt hos föraren istället för att jag ska påkalla hennes uppmärksamhet hela tiden.

Det gick faktiskt riktigt bra! Axa fattade efter en kort stund att hon tjänade mest på att fokusera på mig :) Vi tränar ju bara korta stunder men det är nyttigt att komma iväg!

Vi var inte kvar sålänge eftersom Vendela hade varit dålig men på torsdag ska vi träffas igen och spåra! Ska bli jättekul :-)



Av Monica - 7 april 2009 14:23

Kenneth har åkt ut till huset med Vendela och Axa!

Han mailade mig en bild, nu känns det ju inte alls jobbigt att sitta på kontoret...:


Av Monica - 7 april 2009 06:35

Igår åkte jag med Axa till veterinären för vaccination. Hon skötte sig strålande och fick ett mycket trevligt möte med gullig personal.

För mig är det jätteviktigt att hunden tycker det är positivt att komma till veterinären. Nigma älskar att komma in på en veterinärklinik för i hennes värld är all personal där för hennes skull :-) Det hade inte varit konstigt om det blivit tvärtom med tanke på alla operationer och undersökningar hon varit med om....


Ikväll är det träning på DTBK som gäller tillsammans med Johan med Uma & Xs och Anna med Aztor :-)

Av Monica - 4 april 2009 08:13

Valpkursen igår var kul!! Solen sken och alla deltagare var mysiga och trevliga :)

Vi började med att köra lite hanteringsövningar vilket är jättenyttigt för morrhoppan Axa..!  Jag gör mycket hanteringsövningar hemma men det var kul att få nya tips på övningar. Hon var inte helt nöjd med att Birgitta skulle hantera henne på det sättet hon gjorde. Birgitta löste det hela strålande och det var en mycket bra erfarenhet för Axa. I Axas värld har det varit jag som sagt till och hon har full koll på att mig är det inte lönt att bråka med. Så det var super att helt plötsligt säger beter sig någon annan precis så där som matte gör .. :)


Sen tränade vi kontaktövningar och lite balansövningar. Körde lite leta godis och avslutade med en hittaövning. Jag och Kenneth körde en hittaövning häromdagen och då var hon inte alls så noga med vart jag hade tagit vägen men nu sprang hon fram som blixten till mitt gömställe :D 

Hon är så rolig Axa och jag börjar förstå bättre och bättre hur hon fungera. Det krävs oftast en omgång när jag presenterar vad hon ska göra och sen gör vi om allt om någon dag och då har polletten trillat ner :))


Vi var fyra valpar på kursen, bara rottisar! Jag som hade hoppats på lite andra raser också då vi enbart alltid tränar med rottisar, men det var jättekul ändå! Förutom Axa så är det brorsan Aztor och syster Azta :)  Syskonen skötte sig jättebra och jag är helt säker på att om cirka 2 år kommer vi göra stordåd på appellplanerna :D


Nu ska vi ut till Herrö och bygga på huset. Snälla mormor, morfar och min storebror Thomas ska komma och hjälpa. Vad hade vi gjort utan all hjälp vi får utan våra nära och kära :))

Av Monica - 3 april 2009 08:07

Torsdagen började med simskola för Vendela. Det var en riktigt bra omgång och hon var på bra humör och tyckte det var jättekul :)


Hem och äta en snabb lunch ( om nu hon kan äta snabbt..) och sen in i bilen för att träffa Johan med Uma & Xs på Vallentuna BK. Vi bor ju bara 4 minuter från den klubben just för tillfället så det är lyx att träna där! 

Axa fick två korta närsingsspår och det efter första halva trillade poletten ner och hon fattade grejjen :-) Sen körde jag lite kontakt och lekte mycket kamp. Tycker fortfarande hon är ganska dålig på att vilja kampa, och efter att ha kampat lite med brorsan Algot kände jag verkligen skillnad... Men vi jobbar på det , hon har det ju i sig så hon ska bara fatta hur kul det är att kampa med matte :-))


Idag ska vi nu först hem till mormor gör att åka till Vällingby C och handla regnbyxor till Vendela. Vi hittade inga förra gången vi var ute. Sen klockan 13 är det valpkurs på Väsby BK. Det ska bli kul att se upplägget på den :)



Av Monica - 1 april 2009 12:22

Igårkväll var vi och tränade på Waxholms BK. Körde lite kontaktövningar bara men annars är det mest för miljöträningens skull vi åker runt på träningarna :) Att hon ska lyssna på mig fast det är massa runt omkring och så.

Johan var där med söta Uma och Xs, två tjejer som tillhör mina favorithundar :) Och han var även hundvakt till broder Algot så han och Braxen fick busa lite.. Nu är ju Axa ganska våldsam när hon leker... bits ganska hårt så Algot var inte helt nöjd :)


Kenneth och Vendela var med också! K tog lite kort och en del blev väldigt bra! Ska försöka lägga upp dem ikväll...:)


Vill avsluta med ett grattis till min kära mamma som har sin första dag som pensionär idag!! Kram till dig :)



Ovido - Quiz & Flashcards