Alla inlägg under mars 2009

Av Monica - 15 mars 2009 15:59

Kenneth åkte till Herrö och jobbade så duktigt!! Själv stannade jag hemma med Vendela och Axa. Jag ska ju jobba nu måndag, tisdag och onsdag så jag ville spendera lite tid med tjejerna.


Vi har lekt och myst hela dagen, sovit middag tillsammans och åkte iväg en sväng och handlade på eftermiddagen :)


Axa är jätteduktig. Hon är en väldigt cool tjej! Inte rädd för någonting och svansen är alltid i topp. Hon kommer farande som ett jehu när man ropar på henne och så smäller hon ner rumpan i backen :) Jag kör klicker på henne och det fattar hon utmärkt!

Jag kan sitta med handen full med godis utan att hon försöker ta dom! Tog inte alls många gånger innan hon fattade att försöker hon ta dom själv får hon inget! Detta var en övning jag läste i en artikel av Fanny Gott på www.klickerklok.se , en otroligt duktig hundtjej!! Man sitter med godis i handen och försöker hunden ta dom själv stänger man bara handen. Öppnar handen igen och stänger den igen om hunden försöker ta själv. Hunden får inget godis förän man kan öppna handen och hunden väntar.

När hunden fattar detta lägger man godiset på backen. Täcker över handen när hunden vill ta och plockar själv upp och ger när hunden väntar. Detta leder till att hunden inte bryr sig om godis på backen. Tycker jag låter alldeles ypperligt!! Tänk på appelplan när folk dräller godis runtomkring, då har man en hund som inte bryr sig:)

Har nämligen tänkt den tanken gällande Nigma många gånger då hon är som en utsvulten myrslok ibland... :D

Av Monica - 14 mars 2009 15:50

Vi åkte ut till Herrö och jobbade i huset. En del kompisar följde med och hjälpte till, stort tack till Er!!!


Axa röjde runt som en blådåre i ena sekunden och i nästa kommer hon på att hon är trött och somnar knall och fall där jag står :) Hon är så söt!


När kvällen kom var vi helt slut. Hämtade Vendela hos mormor och morfar och åkte hem och somnade halv nio...

Av Monica - 13 mars 2009 15:41

På eftermiddagen åkte jag till Viksjö där hund och barn skulle vara under kvällen. Vi skulle ha en övveraskningsfest för våra kompisar Linda och Robert som gifte sig för två veckor sedan. Kvällen blev jätterolig med god mat och roliga lekar för de nygifta!


Vendela sov hos mormor och morfar och Nigma och Axa hämtade vi efter festen. Allt hade gått bra förutom att Axa terrar Nigma ganska rejält... Hon måste ju säga ifrån gamla tanten :)

Av Monica - 12 mars 2009 15:37

Axa´s första natt har gått ganska bra! Hon somnade vid niotiden och fick gå ut och kissa någon gång under natten.

Halv sex vaknade hon och ville leka?!! Kan hon ju glömma!! Detta måste vi ändra på...


Dagen har gått bra. Vi hoppade över simmet idag då jag inte ville lämna Axa själv varken i bilen eller hemma. Så vi var hemma och lekte och lärde känna varandra. Vi tränade på vad hon heter, och att hon ska sätta sig när hon kommer fram när jag ropar. Fungerar jättebra! Hon är otroligt lättlärd. Men, herregud vilka piraya-tänder!! Gör ont som f*n när hon bits, och det gör hon ju på typ allt... men det ska vi snart ändra på :)

Av Monica - 11 mars 2009 15:23

Idag kom Kenneth och hämtade mig på jobbet vid halv tre för att åka vidare till Ljunghem och hämta hem vår nya stjärna!!!!! Tjoho!!


Lilla Grindsjön´s Axa har nu flyttat hem till oss. Helt galen och otroligt glad :)) Hon var ensam kvar för alla syskon har redan åkt så hon har varit lite ledsen men nu så, har hon fått ett eget hem att terrorisera :-)


Vi tackar Leif och Camilla på Grindsjöns Rottweiler för förtroendet. Vi ska göra vårt bästa för att förvalta henne väl!



Av Monica - 7 mars 2009 15:53

Kvällen spenderades i Gamla Stan där vi gick på spökvandring!

Vi fick ju det hela familjen av Thomas och Malin i julklapp. Det var jätteroligt, men ganska långt. Nästan 2 timmar gick vi runt där på kullerstenar och det var ganska kallt. Efteråt gick vi ut och käkade alla 9.

Vi tackar för en trevlig kväll!!


Malins mamma hade stickat rosa och lila sockor till Vendela, stort tack!! Supersöta :)


Vendela spenderade kvällen hos farmor och farfar och det gick jättebra!


Av Monica - 5 mars 2009 15:32

Simning stod som första aktivitet på schemat för dagen. Vendela var ganska trött så det blev lite grinigt.... 

Direkt efter simmet åkte vi hem till Linda och Isak och gick promenad. Hade fortfarande inte i huvet så man kände sig inte så alert.


Åkte vidare till mormor och morfar för att tvätta bilen. Vill ha den ren städad när lilla valpen kommer nästa vecka :)


Av Monica - 4 mars 2009 15:35

Sådär, min sista arbetsdag för veckan och 15 minuter innan jag ska gå hem slår migränen till :((( Jättejobbigt! Kenneth skulle åka bort på kvällen för att träffa lite kompisar och ta hand om en halvgalen Vendela med migrän är ingen höjdare...


Men, vi gick och lade oss strax efter 18. Lade henne brevid mig i sängen och jag hade väntat mig protester men hon gosade in sig i min armhåla precis som den gamla goda tiden och somnade strax:)



Ovido - Quiz & Flashcards