Alla inlägg under mars 2009

Av Monica - 20 mars 2009 21:14

På fömiddagen åkte vi till mormor som skulle vara barnvakt medan jag, Axa och Nigma skulle åka till Järfälla BK och träna. När jag kom till klubben stod Kristin och pratade med Anna som har broder Aztor! Kul att träffas!! Vi ska snart börja samma valpkurs och det ska bli jättekul :D Hoppas Anna hänger på våra vanliga träningar också!


Min faster och farbror kom förbi och hälsade på lilla Axa :) Dom har följt Nigma sen hon var valp och var nyfiken på min nya stjärna. Jag blir så glad när släkt och vänner engagerar sig i mina hundar :D


Axa var supertrött och ville nog helst ligga och sova i bilen. Hon hade röjt runt med Nigma i 1,5 timme så hennes ork var slut... Appellplanerna var avstängda så där kunde vi inte träna.. Så vi bestämde oss för att göra en uppletanderuta till Johan och söta Xs! Axa och Azta fick vara med och valla så Kristin och jag tog tillfället i akt att träna på inkallning när det var något annat som lockade :)


Vi åkte hem till mormor och morfar där vi fick middag. *tack*


Vi har äntligen fått tillbaka vår dator som hade ett trasigt grafikkort så nu ska jag ta tag i att lägga in fler bilder och fixa till länkar.


Imorgon ska vi ner till huset och bygga, likaså söndag så helgen blir ganska jobbig.. Kommer nog vara supertrött imorgonkväll..

Av Monica - 20 mars 2009 08:26

Nu så sitter hon still innan hon får mat :)

Hon snurrar fortfarande som en speedad guppy när jag kommer med matskålen men slår ner rumpan i backen när man stannar och tittar på henne :D


Hon kan ha en helt galen attityd den lilla parveln.... Ibland undrar man om stamtavlan verkligen är äkta?! Ska nog fråga Leffe och Camilla en gång för alla om dom inte blandade in nån liten drake och gremlin också... :D Jag tror nog det jag..


Jag har suttit och planerat hur jag ska lägga upp träningen med olika moment. Jag börjar bli klar med tillvägagångssättet för fotgående och apportering. Har även en liten plan på hur jag ska börja förbereda för positionsträning och vändningar på stället :)  Men, men man har ju alltid en klar bild för sig i huvet men sen om det blir så i slutändan, det vet man aldrig :D



Av Monica - 19 mars 2009 16:42

Imorse vaknade Axa klockan halv sex som vanligt... fattar hon inte att det är mitt i natten?!! Men hon var hungrig... Nu sitter hon riktigt fint när maten kommer. Hon reser sig en eller två gånger men sen kommer hon ihåg att hon måste ju faktiskt sitta still för att det ska bli någon mat.. :D

Gick och lade med på soffan med henne sen så K och V skulle få sova lite ifred.


Vendela hade simskola halv tio och innan dess hann jag städa lite, diska och baka kladdkaka. Malin och Oliver skulle komma över på lunch :)

Simmet gick bra! Det var första gången på kurs nummer 4. Vi tycker det är ganska viktigt att hon blir väldigt van i vattnet eftersom vi kommer bo på en sjötomt och det känns säkert att hon inte får panik om hon trillar i....


Malin och Oliver kom på lunch, är så kul och se hur han växer. Går med en rasande fart :))


Efter lunchen packade vi in barn och hundar i bilarna och åkte till Vallentuna BK och mötte upp Johan. Vi tänkte träna lydnad men det blåste storm och var skitkallt så det blev inte så långt pass.

För lilla Axas del var det mest basövningar. Kunna avbryta och komma till mig när hon är sugen på att springa till nån annan rolig hund... Började och de första basicövningarna för fotgående. Jag kör en annan metod än vad jag gjort tidigare och efter idag känns det helrätt!!! Hon fattade direkt och denna metod är inget tjat i så det känns superbra faktiskt. Ska bli kul och se slutresultatet.

När vi kom hem var lilla Axa helt slut och däckade i sin korg :)


Imorgon ska vi köra på Järfälla BK, hoppas det är såpass mycket barmark att jag kan lägga ett litet spår till Axa.


Av Monica - 18 mars 2009 13:43

K brukar maila mig ibland när dom är ute på äventyr.. Då saknar man ju Vendela så det gör ont!! *kärlek*



Av Monica - 18 mars 2009 13:42

Har hittat en liten dator jag vill ha!! Den är från Dell och är superliten och jättefin..

Nu ska jag bara övertyga K om att jag behöver den..:)  en rosa!!


Av Monica - 18 mars 2009 07:03

Lilla Axa är en hungrig liten prick! Varje gång matskålen kommer fram så hoppar hon och snurrar som en pingpong-boll.... :)

Nu tycker jag att så uppför man sig inte utan det ska gå lugnt tillväga när man får maten och man äter i lugn och ro.

Så, igår så väntade jag ute henne och när jag bara står och tittar på henne så sätter hon sig alltid, då satte jag ner matskålen. Hon reste sig ju direkt och kastade sig på matskålen men då tog jag upp den direkt. Samma sak igen, väntar tills hon sätter sig och ställer ner matskålen. Då reser hon sig och vi börjar om... :) Så här höll jag på tills hon satt stilla och väntade när jag satte ner skålen. Efter en liten stund började hon bli frustrerad över att maten försvann hela tiden och då satte hon sig ner och såg ut att tänka hur hon skulle göra för att få mat .. :) Så söt :D

Det tog kanske max 5 minuter tills hon fattade att sitt still=mat. Imorse testade jag igen, tog tre gånger innan hon kom på att, just det jag skulle sitta stilla :)

Av Monica - 16 mars 2009 09:09

Älskade lilla Nigma fyller idag 8 år!!!

Hon är så otroligt pigg och fräsch för att börja bli till åren :)  Men hon tycker Axaär ganska jobbig..... Axa lyssnar inte riktigt när Nigma säger ifrån och det är klart hon då blir lite trött....


Men ingen födelsedagstårta för Nigma... Både hon och Axa är dåliga i magen. Säkert har dom hittat nåt groteskt äckligt ute i skogen på Herrö när dom sprang runt där i lördags...

Stackars Kenneth fick springa upp 4-5 gånger för att lilla valpen skulle gå ut...


Av Monica - 15 mars 2009 16:22

Lilla Vendela!! Idag när pappa kom hem från Herrö blev hon så glad att hon gick helt själv till honom i hallen utan stöd :)))


Hon har ju gått jättebra senaste 1,5 veckorna och man bara håller händerna nära midjan. Vi har inte hållit i men hon har velat ha händerna där som skyddsnät :))


Men nu så, går lilla älskade Potteln :)


Ovido - Quiz & Flashcards